Verlof opnemen, hoe werkt dat eigenlijk?

Of je nu een paar weken op vakantie wilt gaan of gewoon een dagje vrij wilt nemen, het opnemen van vakantiedagen stelt je in staat om betaald vrij te zijn. Bij Staffice bouw je vakantiedagen op, en je kunt je actuele saldo vinden op je loonstrook onder het kopje “Rechten”. Let er echter goed op dat je voldoende vakantie-uren/dagen hebt voordat je je vakantie boekt, zodat je ervoor zorgt dat het saldo toereikend is. Op die manier voorkom je dat je voor een deel van de periode niet betaald krijgt.

Houd er rekening mee dat wanneer we jouw verlof verwerken, we controleren hoeveel uren je in de week hebt gewerkt. Stel dat je bijvoorbeeld 2 vakantiedagen aanvraagt en je werkt nog 4 dagen in die week, dan mogen wij wettelijk gezien maximaal 1 dag uitbetalen of aanvullen tot maximaal 40 uur in de week. Dit is ook volkomen gerechtvaardigd en zorgt ervoor dat vakantiedagen echt worden gebruikt om vrij te zijn!

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Je hebt in een week 32 uur gewerkt en vraagt 8 uur vakantie op. Dit kan, want 32+8=40 uur.
  • Je hebt in een week 16 uur gewerkt en vraagt 8 uur vakantie op. Dit kan, want 16+8=24 uur.
  • Je hebt in een week 32 uur gewerkt en vraagt 16 uur vakantie op. Dit kan niet, want 32+16=48 uur. Wij mogen maximaal 8 vakantie-uren uitbetalen.
  • Je hebt in een week 36 uur gewerkt en vraagt 8 uur vakantie op. Dit kan niet, want 36+8=44 uur. Wij mogen maximaal 4 vakantie-uren uitbetalen.

Dus, als je vakantie hebt aangevraagd en je hebt minder uren uitbetaald gekregen, kan het zijn dat je een tekort aan uren had of dat de combinatie van gewerkte uren en vakantie-uren de 40 uur overschreed, en hebben wij dit voor je aangepast.

Heb je nog steeds vragen? Bel of stuur ons een bericht, dan helpen wij je graag verder.

meer artikelen

naar kennisbank

businessuser
usergroup

Ontmoet ons team

Ervaringen met ons

Deel ook jouw ervaring! Schrijf een beoordeling hier.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Voer je mailadres in en ontvang de laatste vacatures, nieuws en arbeidsweetjes.

dank dat je ons hebt benaderd!

thanks for getting in touch with us!

X

Terugbelverzoek

op zoek naar werk? Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je in no-time terug!

Looking for job? fill the form and we will contact you!