Vakantiegeld

Het is bijna zover! De zomer staat voor de deur. Misschien ga je lekker genieten van je welverdiende vakantie, of ben je juist nog plannen aan het maken. Hoe dan ook, het is leuk om een extraatje te krijgen in de vorm van vakantiegeld. Wij betalen ieder jaar het vakantiegeld eind mei uit. Maar wat is vakantiegeld eigenlijk?

Vakantiegeld is een extra beloning die je bij ons ontvangt eind mei. Het bedrag is 8,33% van je bruto jaarsalaris, best lekker toch?

De hoeveelheid vakantiegeld die je ontvangt is afhankelijk van wat je in een jaar hebt verdiend. Let op dat bepaalde extra inkomsten, zoals een bonus of eindejaarsuitkering, niet meetellen voor de berekening. Overuren tellen bijvoorbeeld wel mee.

Het kan best lastig zijn om dit zelf te berekenen, maar maak je geen zorgen. Je actuele vakantiegeldsaldo is altijd terug te vinden op je loonstrook onder “Rechten”-> “Vakantiegeld”

Let wel op: als je ervoor hebt gekozen om het vakantiegeld periodiek uitbetaald te krijgen samen met je salaris, ontvang je het dus al per week, vierweken of maand. Je krijgt dan niet het volledige bedrag in mei, die heb jij namelijk al eerder ontvangen. Dit kun je ook zien op je loonstrook.

Houd er rekening mee dat er nog belasting betaald moet worden over je vakantiegeld. Wil je een indicatie van hoeveel vakantiegeld je ontvangt? Kijk dan op de website van het Nibud.

Fijne vakantie!

meer artikelen

naar kennisbank

businessuser
usergroup

Ontmoet ons team

Ervaringen met ons

Deel ook jouw ervaring! Schrijf een beoordeling hier.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Voer je mailadres in en ontvang de laatste vacatures, nieuws en arbeidsweetjes.

dank dat je ons hebt benaderd!

thanks for getting in touch with us!

X

Terugbelverzoek

op zoek naar werk? Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je in no-time terug!

Looking for job? fill the form and we will contact you!