Reiskosten, hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe komt de vergoeding tot stand?
Als je aan het werk bent bij Staffice, krijg je in de meeste gevallen een reiskostenvergoeding. De vergoeding die je ontvangt hangt af van de regeling die wordt toegepast bij de inlener. Jij krijgt namelijk dezelfde vergoeding/regeling als een vaste medewerker. Let wel op dat ieder bedrijf zijn eigen regeling heeft en deze sterk van elkaar kunnen afwijken.

Hoe wordt de vergoeding betaald?
Nadat wij hebben bekeken wat je reiskostenvergoeding is, zorgen wij ervoor dat deze met je salaris wordt betaald. Dit zie je dan als een regel met “Reiskostenvergoeding”. Meestal wordt er een vaste vergoeding per dag toegepast, waarbij je ook het aantal dagen ziet dat je hebt ontvangen, wat meestal gelijk is aan het aantal gewerkte dagen. Op je loonstrook is dit dus goed te zien. Heb jij het gevoel dat er iets niet klopt? Laat het ons even weten, dan checken we het nog een keertje voor je.

Wel of niet belasting betalen?
Je hoeft in de meeste gevallen geen belasting te betalen over je reiskostenvergoeding. De Belastingdienst hanteert een regel dat je maximaal €0,21 per kilometer enkele reis ontvangt zonder dat hier belasting over betaald hoeft te worden. Het is dus ook erg belangrijk dat je het ons spoedig laat weten indien je verhuist, zodat wij kunnen controleren of je reiskostenvergoeding mogelijk aangepast moet worden.

Wel of niet een abonnement nemen voor het openbaar vervoer?
De vergoeding die je van ons ontvangt is in de meeste gevallen voldoende om een maandabonnement af te sluiten. Dit is veel goedkoper dan wanneer je per dag een kaartje gaat kopen. Ons advies is dan ook om, indien je vaak op dezelfde locatie werkt, een abonnement af te sluiten. In de meeste gevallen is dit de beste optie, zelfs als je maar 2,5 weken per maand op die locatie werkt. Daarnaast is het goed om te kijken of je bijvoorbeeld met de fiets kunt komen of juist een deel van je rit met de fiets kunt doen. Naast dat dit gezond is, bespaar jij ook wat geld wat je weer kunt gebruiken om leuke dingen mee te doen.

Wil je een abonnement afsluiten? Kijk dan op https://9292.nl/.

meer artikelen

naar kennisbank

businessuser
usergroup

Ontmoet ons team

Ervaringen met ons

Deel ook jouw ervaring! Schrijf een beoordeling hier.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Voer je mailadres in en ontvang de laatste vacatures, nieuws en arbeidsweetjes.

dank dat je ons hebt benaderd!

thanks for getting in touch with us!

X

Terugbelverzoek

op zoek naar werk? Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je in no-time terug!

Looking for job? fill the form and we will contact you!