Bovenwettelijke vakantiedagen

Bij Staffice geloven we dat vakantie een essentieel onderdeel is van een gezonde balans tussen werk en privé. Daarom bieden we je de mogelijkheid om zelf te beslissen wat je wilt doen met je extra vakantiedagen, ook wel bekend als “bovenwettelijke vakantiedagen” (dagen die boven het wettelijk minimum uitgaan). Maar wat zijn deze aanvullende vakantiedagen precies?

Wettelijke vakantiedagen zijn de dagen waar je wettelijk recht op hebt, gebaseerd op het aantal uren dat je werkt. In Nederland bedraagt dit doorgaans 20 vakantiedagen per jaar voor fulltime medewerkers. Deze dagen zijn bedoeld om te ontspannen, op te laden en quality time door te brengen met je dierbaren. Het opnemen van wettelijke vakantiedagen als vrije dagen is een wettelijke verplichting en kan niet worden uitbetaald.

Daarentegen zijn bovenwettelijke vakantiedagen de dagen die boven het wettelijk minimum uitgaan. Dit zijn de extra vakantiedagen die je hebt bovenop de eerder genoemde 20 dagen. Bij Staffice geven we je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je deze dagen wilt gebruiken. Wil je ze gebruiken voor een welverdiende vakantie? Absoluut! Maar als je liever wat extra geld wilt ontvangen, bieden wij de mogelijkheid om je bovenwettelijke vakantiedagen uit te laten betalen, boven op je salaris.

Waarom is het bij Staffice mogelijk om bovenwettelijke vakantiedagen uit te laten betalen?

Omdat we geloven in flexibiliteit en maatwerk. We begrijpen dat iedereen andere behoeften en prioriteiten heeft. Door deze keuze te bieden, geven we jou de regie over je eigen vakantiebeleid.

Bij Staffice streven we ernaar om jouw werkervaring zo positief en persoonlijk mogelijk te maken. Dus waar wacht je nog op? Neem het heft in eigen handen en beslis wat je wilt doen met je bovenwettelijke vakantiedagen!

Voor meer informatie over bovenwettelijke vakantiedagen en onze flexibele aanpak, kun je altijd contact met ons opnemen.

meer artikelen

naar kennisbank

businessuser
usergroup

Ontmoet ons team

Ervaringen met ons

Deel ook jouw ervaring! Schrijf een beoordeling hier.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Voer je mailadres in en ontvang de laatste vacatures, nieuws en arbeidsweetjes.

dank dat je ons hebt benaderd!

thanks for getting in touch with us!

X

Terugbelverzoek

op zoek naar werk? Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je in no-time terug!

Looking for job? fill the form and we will contact you!