Bankrekeningnummer controle, waarom is dat?

Graag leggen wij uit waarom het belangrijk is dat we je salaris overmaken naar een bankrekening die op jouw naam staat. Het gaat hierbij om een wettelijke verplichting die we moeten naleven, en we willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent over deze regelgeving.

Op 1 januari 2017 is de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) in werking getreden. Concreet houdt dit in dat we verplicht zijn om je salaris over te maken naar een bankrekening die (ook) op jouw naam staat. Dit is bedoeld om te waarborgen dat je ten minste het wettelijk minimumloon ontvangt. Een gedeelde rekening met bijvoorbeeld je partner, ouder of huisgenoot is toegestaan, zolang jouw naam ook op de rekening staat.

Hoe doen wij dat?

Graag leggen we uit hoe we de verificatie uitvoeren. We willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent over de stappen die we nemen om te controleren of de bankrekening op jouw naam staat. Hieronder vind je enkele verificatiemogelijkheden die we voorstellen:

  • Je kunt ons een kopie tonen van je bankpas, waaruit duidelijk de naam en het bankrekeningnummer blijken.
  • Je kunt ons een ander document tonen waaruit we jouw IBAN en naam kunnen vaststellen, zodat we kunnen verifiëren dat de bankrekening op jouw naam staat.

Daarnaast verwerken wij jouw bankrekening in je overeenkomst, zodat jij kunt controleren of wij het juiste bankrekeningnummer hebben gebruikt. We willen benadrukken dat het belangrijk is om deze verificatie te voltooien. Op deze manier voorkomen we mogelijke problemen in de toekomst en kunnen we zorgen voor een correcte salarisbetaling. Wel zo eerlijk, toch!

Het is tevens belangrijk om te weten dat het overmaken van het salaris naar een bankrekening die niet op jouw naam staat, zowel voor ons als werkgever als voor jou als werknemer, een strafbaar feit is. Zelfs als je vooraf toestemming hebt gegeven om het salaris naar die rekening over te maken.

meer artikelen

naar kennisbank

businessuser
usergroup

Ontmoet ons team

Ervaringen met ons

Deel ook jouw ervaring! Schrijf een beoordeling hier.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Voer je mailadres in en ontvang de laatste vacatures, nieuws en arbeidsweetjes.

dank dat je ons hebt benaderd!

thanks for getting in touch with us!

X

Terugbelverzoek

op zoek naar werk? Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je in no-time terug!

Looking for job? fill the form and we will contact you!